Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

لغات و اصطلاحات روی محصولات آرایشی

آکریلیک ( Acrylic ) وجود آکرلیک به این معنی است که هرگونه آب یا رطوبت را دفع می‌کند.
آلانتوئین ( Allantoin ) از یک گیاه استخراج می‌شود و برای نرم کردن یا ترمیم پوست استفاده می‌شود.
آسترینجنت ( Astringent ) یکی از مواد پایه در پاکسازها ( Cleanser ) صورت است، معمولا به عنوان یه تونر شناخته می‌شود و برای کنترل پوست‌های چرب و کاهش pH صورت بعد از پاکسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع لایه‌های پوست را در کنار هم نگاه می‌دارد.
بنزوئیل پرواکساید ( Benzoyl Peroxide ) ماده‌ای رایج در ترمیم کننده‌های آکنه است و به دلیل خواص آنتی‌باکتریالی که دارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بوتانیکال ( Botanical ) محصولاتی هستند که از گیاهان ساخته شده‌اند.
بوتاکس ( Botox ) نام تجاری سم بوتولینوم آ ( Botulinum toxin A ) است. برای رهایی از چین و چروک صورت با تزریق به آن، استفاده می‌شود.
بافر ( Buffer ) یک کلینزر – پاک کننده‌ی متعادل کننده‌ی pH پوست است که باعث شفافیت و نرمی بیشتر آن می‌شود.
بوچرز بروم ( Butcher’s Broom ) گیاه جاروب قصاب – کوله خاس – راسکوس، گیاهی است که برای از بین بردن قرمزی صورت استفاده می‌شود.
پینه ( Callus ) لایه‌های ضخیم پوستی را که روی هم رشد کردند و سفت شدن را پینه (کالوس) می‌گویند. به کمک سنگ پا یا یک متخصص زیبایی (پدیکور) قابل پاک کردن است.
کاندلا وکس ( Candela Wax ) با روغن ترکیب می‌شود تا به لب‌ها شکل بهتری بدهد.
سرامیدز ( Ceramides ) ماده‌ای است که از پوست در برابر از دست دادن رطوبت محافظت می‌کند. همچنین به عنوان یک باز تولید کننده‌ی مصنوعی در محصولات مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بابونه ( Chamomile ) حتما همه‌ی شما نام چای بابونه را شنیدید، این گیاه نه تنها برای سلامت بدن خیلی خوب است، بلکه از آن در لوسیون‌های ضدالتهابی هم استفاده می‌شود.
سیتریک اسید ( Citric Acid ) سیتریک اسید موارد مصرفی فراوانی دارد. در محصولات پوستی به عنوان یک آنتی‌اکسیدان و سفت کننده استفاده می‌شود.
روشن کننده ( Clarifying ) لوسیون روشن کننده تونری است که بعد از استفاده از پاک کننده پوست، به منظور تعادل pH آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کلاژن ( Collagen ) یکی از قسمت‌های طبیعی پوست است، اما با تزریق به یک سری نواحی خاصی می‌توان میزان آن‌را افزایش داد. برخی از خانم‌هایی که می‌خواهند لب‌های پر و زیبایی داشته باشند، آن‌را به لب تزریق می‌کنند.
دپیلاسیون ( Depilation ) فرآیند زدودن موهای زائد از بدن را می‌گویند.
دی هیدروکسیاستون ( DHA ) یکی از محصولات آرایشی زیبایی است که برای برنزه کردن پوست به کار می‌رود.
اکیناسه ( Echinacea ) یک ماده‌ی طبیعی برای کاهش نشانه‌های سرماخوردگی یا آنفولانزا است که در برخی از محصولات مراقبت پوستی برای از بین بردن خارش پوست و نرم کردن آن بکار می‌رود.
الاستین ( Elastin ) در محصولات زیبایی و آرایش صورت برای جلوگیری از خشک شدن پوست بکار می‌رود.
الکترولیز ( Electrolysis ) استفاده از دستگاه الکترولیز که با جرقه الکتریکی ریشه‌ی موهای زائد را از بین می‌برد.
امولیانت ( Emollient ) ماده‌ای که برای نرم و لطیف کردن پوست بکار می‌رود.
امولسیفیر ( Emulsifier ) ماده‌ای که به محصولات اضافه می‌شود تا غلظت آن‌ها را افزایش دهد.
اپیلاسیون ( Epilation ) به فرایند زودودن موهای زائد از ریشه گفته می‌شود.
استتیشن ( Esthetician ) به شخصی گفته می‌شود که خدمات زیبایی، آرایش مانند آرایش صورت، مانیکور و پدیکور را ارائه می‌دهد.
گل مغربی ( Evening Primrose ) یک ماده‌ی طبیعی است که به عنوان تونر و مرطوب کننده استفاده می‌شود.
اکسفولیت ( Exfoliate ) وقتی که پوست را اکسفولیت می‌کنید، یعنی در واقع لایه‌های پوست‌های مرده را از آن جدا می‌سازید.
گلیسیرین ( Glycerin ) در مرطوب کننده ها پیدا می‌شود و نگه‌دارنده‌ی ذرات آب در کنار هم است.
گلیکولیک پیل ( Glycolic Peel ) روشی است که به کمک آن سلول‌های مرده را از سطح پوست جدا می‌کنند.
هومستانت ( Humectant ) ماده‌ای است که به حفظ کردن رطوبت کمک می‌کند.
هیدرات ( Hydrate ) آبرسانی، وقتی به پوست آبرسانی می‌کنید، در واقع آن‌را مرطوب می‌نماید.
هیدروکوئینون ( Hydroquinone ) ترکیبی کریستالی و سفید است که در محصولات مراقبت از پوست برای سفید کردن استفاده می‌شود.
هایپر پیگمنتیشن ( Hyperpigmantation ) مدلی است که با استفاده از اشعه فرابنفشی که از خورشید می‌گیرد باعث تیره شدن پوست می‌شود.
کاریته ( Karite ) ماده‌ای طبیعی که باعث حفظ سلامت پوست می‌شود.
کراتین ( Keratin) ماده‌ای طبیعی است که حالت ارتجاعی ناخن‌ها و مو را حفظ می‌کند.
کوجیک اسید ( Kojic Acid ) برای روشن کردن پوست استفاده می‌شود.
لاکتیک اسید ( Lactic Acid ) ماده‌ای طبیعی در بدن است که پوست را مرطوب می‌کند.
لانولین ( Lanolin ) ماده‌ای چرب است که از پشم گرفته می‌شود، هم مرطوب کننده و هم غلیظ کننده است و از طرفی هم به خوبی آب را جذب می‌کند.
شیرین بیان ( Licorice ) ماده‌ای طبیعی (البته نه مدل خوردنی آن) است که برای درمانآکنه و نرم کردن پوستی که از آلرژی آسیب دیده است بکار می‌رود.
مالیک اسید ( Malic Acid ) از میوه‌های خام مانند سیب، خانواده‌ی گیلاس و گوجه فرنگی بدست می‌آید و مانند عامل گلیکولیک عمل می‌کند.
گل ختمی ( Mallow ) ماده‌ی نرم کننده‌ی گیاهی که به کاهش التهابات، خطوط سن و آماس کمک می‌کند.

ملانین ( Melanin ) نقاط تیره در پوست و مو را می‌گویند.
ضد جوش سرسیاه ( Non-comedogenic ) محصولات زیبایی آرایشی که این نماد را دارند، منفاذ پوست را نمی‌بندند و در نتیجه باعث بروز جوش سرسیاه و سرسفید نمی‌شوند.
PABA مخفف Para-Aminobenzoic Acid است. یکی از ترکیبات حاوی ویتامین B که به در لوسیون‌های ضدآفتاب استفاده می‌شود.
پانتنول ( Panthenol ) یا ویتامین B5 که در مرطوب کننده‌ها استفاده می‌شود.
pH مخفف Percentage Of Hydrogen (درصد هیدروژن) است که در قسمت آرایشی و زیبایی، میزان اسیدی بودن ناحیه را مشخص می‌کند.
فتوسنسیتیویتی ( Photosensitivity ) یکی از موقعیت‌های پوستی است که در آن خارش و درد به دلیل استفاده یا خوردن یک ماده یا غذای خاص، در روی پوست و زیر آفتاب ظاهر می‌شود.
فیتوکازمتیک ( Phytocosmetic ) محصولات آرایشی زیبایی هستند که بر پایه و موادی گیاهی ساخته شده‌اند.
رتینول ( Retinol ) یکی از نام‌های ویتامین A بوده که به کاهش چین و چروک و بهبودی آکنه کمک می‌کند.
سالیسیلیک اسید ( Salicylic Acid ) برای درمان اگزما ( Exzema ) به کار می‌رود و لایه‌هایی از پوست را در خود حل می‌کند.
شی‌باتر ( Shea Butter ) روغنی است که از هسته‌ی درخت شی ( Shea ) گرفته می‌شود و در لوسیون‌هایی برای نرمی، لطافت و آبرسانی به پوست استفاده می‌شود.
SPF به معنای Sun Protection Factor (فاکتور محافظت در برابر خورشید) است. ضد آفتاب‌هایی که این فاکتور را بالاتر دارند، میزان سوختگی بسیار کمتری را در پوست خواهید دید.
بلوکه کننده‌ی خورشید ( Sunblock ) لوسیونی است که امواج فرابنفش خورشید را بلوکه کرده و مانع رسیدن آن به پوست می‌شود. (بسیار قوی‌تر از ضدآفتاب عمل می‌کند)
سورفاکتانت ( Surfacatant ) ترکیب موثری – اثر بخش – از آب و روغن را می‌گویند.
تارتاریک اسید ( Tartaric Acid ) از سیب گرفته می‌شود و برای بهبود بافت و ساختار پوست مناسب است.
توکوفرول ( Tocopherol ) نام دیگر ویتامین E حل کننده‌ی چربی است که به پوست کمک می‌کند پروسه‌ی تولید را پویا نگاه دارد.
آندرتون ( Undertone ) به رنگ زمینه‌ی اصلی پوست گفته می‌شود که می‌تواند سرد یا گرم باشد.
روغن گندم ( Wheat germ Oil ) در محصولات آرایشی طبیعی یافت می‌شود و به جوانسازی سلول‌های پوست کمک می‌کند. همچنین حاوی مقادیر زیادی از ویتامین E نیز است.